Støt CF Kontakt Debat Søg Webshop Hjem
    
     
           
 

 
 

07.03.2016
Legetøj til fordel for børn med cystisk fibrose

Et gammelt kammeratskab, gode hjerter og et godt formål blev forenet i en indsamling, der endte med massere af legetøj til børn med cystisk fibrose.

Thomas Juhler gennemførte i februar måned en indsamling med det formål, at kunne købe legetøj til børn med cystisk fibrose som er på hospitalet. Indsamlingen blev spredt via Facebook og foregik via donationer til Cystisk Fibrose Foreningens MobilePay nr. Da indsamlingen var forbi blev der trukket lod om en TVJ kniv, som Thomas selv har fremstillet på sit værksted lidt uden for Horsens. Thomas havde også sat en kniv på auktion som indbragte 6.000 kr. til indsamlingen.

Inspirationen til at starte en indsamlingen fik Thomas efter at have læst og hørt om Melissa på 3 år, som har cystisk fibrose og derfor tit er på hospitalet til kontrol eller indlæggelse. Melissas far Klaus og Thomas gik på efterskole sammen for 25 år siden.

Da Thomas så at det gik rigtig godt med indsamlingen kontaktede han Legekæden i Horsens for at høre om de ville være med til at donere legetøj til børn med cystisk fibrose. Søren Nielsen, der ejer butikken tilbød straks at lægge 50 % oveni beløbet, lige meget hvor meget det ville lykkes Thomas at samle ind.

Indsamlingen sluttede d. 15. februar og fredag d. 4. marts var Jimmi Jahn Kraglund, formand for Cystisk Fibrose Foreningens lokalafdeling i Midtjylland, Thomas og jeg i Legekæden i Horsens for at handle ind. Indsamlingen endte i 18.174 kr. og med Legekædens 50 % oveni blev det til legetøj for 27.000 kr.

Det var en sand fornøjelse, at gå rundt i butikken med butikkens ejer Søren Nielsen, som var god til at vejlede os i hvad der ville være godt til de forskellige aldersgrupper og hvilket legetøj der er mest populært lige nu. Det var som en barnedrøm der går i opfyldelse, og så endda med et rigtigt godt formål. Det store indkøb blev fulgt af en journalist og fotograf fra Horsens Folkeblad. Du kan læse bladets online artikel via linket nederst i denne artikel.

Der blev fyldt godt op i Thomas’ og min bil og Thomas satte derefter kursen mod Sjælland. Jimmi og jeg fortsatte videre til Skejby Sygehus, hvor vi blev taget godt imod af sygeplejerske Karin Risager Jakobsen, som var meget glad for at modtage 6 sække med legetøj. ”Det er nogle rigtig fine ting I har valgt og det er rigtig dejligt, at vi får mulighed for at dele det ud til alle de børn med cystisk fibrose, som kommer her til kontrol. Jeg glæder mig også meget til at kunne glæde de børn som er indlagt. Det er dejligt, at de kan få noget legetøj som de kan lege med når de er her og også tage med sig hjem”.

Ved overrækkelsen mødte vi Mads på 11 år, som var indlagt til opstart af en antibiotikabehandling. I de næste 14 dage skal Mads have antibiotika sprøjtet direkte ind i årene 3 gange om dagen. Mads har en såkaldt port opereret ind under huden ved brystet. Det betyder, at han ikke skal stikkes hver gang han skal have antibiotika ind i årene, fordi det kan føres ind via porten. Mads skal være på sygehuset i et døgn og derefter kan han fortsætte med behandlingen derhjemme. I dagens anledning fik Mads selvfølgelig også en gave, og han blev rigtig glad for den fjernbetjente drone, som vi havde valgt til ham.

Lørdag mødtes jeg med Thomas og hans ungdomskammerat Klaus Bjerregaard Nielsen som er til Melissa på 3 år, som har cystisk fibrose. Klaus var med til at modtage den del af legetøjet, som skal videre til børnene på Rigshospitalet, hvor Melissa også er tilknyttet. De to ungdomskammerater har ikke mødt hinanden siden efterskoletiden, og gensynsglæden var stor, da de mødtes i Cystisk Fibrose Foreningen.

I næste uge går turen til Rigshospitalet med den anden halvdel af legetøjet. Jeg glæder mig til, at jeg, på vegne af Thomas, Legekæden i Horsens og alle jer der har støttet indsamlingen, igen kan sprede glæde hos personalet og alle de børn som kan få legetøj de næste mange gange de er på hospitalet.

Mange tusinde tak til Thomas for den flotte indsamling og donation af knive, ligeså mange tusinde tak til Søren/Legekæden i Horsens og tusinde tak til alle jer der har doneret og har været med til at dele indsamlingen, så den er nået ud til rigtig mange Facebookbrugere. Også tusinde tak til Mads, Klaus og Melissa for at I ville være med til at få taget billeder og at vi må dele jeres historier.

I er alle sammen med til at gøre en forskel for børn med cystisk fibrose.

 

Link til artikel fra Horsens Folkeblad:

Thomas, Jimmy og Helle købte legetøj for 27.000 til syge børn

 

Cystisk Fibrose Foreningen
Helle Ousted  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 
   
 
Bund
Copyright all rights reserved by Danish Cystic Fibrosis Association 2009 eeeeeee eWebsponsorer: