Støt CF Kontakt Debat Søg Webshop Hjem
    
     
           
 

 
 
 

13.12.2013
Mads er 9 år og en hyppig gæst på Cystisk Fibrose Center Skejby

 

Mads på 9 år indlagt mange gange årligt på Cystisk Fibrose Centret på AUH Skejby. De seneste indlæggelser har været i forbindelse med at Mads har fået foretaget en næse operation (FESS) som fjerner bakterier i næsen og forhindrer at bakterierne kommer ned i lungerne.

Mads får ind imellem skyllet lungerne og får 5 gange årligt lagt en Venflon i armen, som er en nål, der bruges til at give penicillin igennem.

Mads får Penicillin for at bekæmpe de bakterier, som skader hans lunger. Når Mads har mange lungeinfektioner ryger hans lungefunktion ned omkring 60%, Men ved at give jævnlige behandlinger med penicillin kan den holdes på lige under 70% som Mads normalt ligger på.

Mads bliver indlagt når han får lagt Venflon. Det kræver nogen gange at han skal stikkes flere gange for at den ligger rigtigt. Det kan derfor hurtigt tage mange timer at få den lagt.

Når hans Venflon er lagt rigtigt kan Mads tage hjem og klare penicillin behandlingen hjemmefra. Det skal han gøre tre gange om dagen i 14 dage. Mads kan godt li at være indlagt.

Han er altid indlagt sammen med sin mor Pernille og det er dejligt at have god tid alene sammen med sin mor. Pernille og Mads fortæller om at de nogle gange ”stjæler” sygeplejerskernes løbehjul og besøger John, som er kok på Skejby patienthotel.


Helle Ousted
sekretariatschef
Cystisk Fibrose Foreningen

 

 

STØT KAMPEN MOD CYSTISK FIBROSE

Med et medlemskab og/eller bidrag placerer du dig i hjertet af
Cystisk Fibrose Foreningens arbejde.

  • Du giver os mulighed for at støtte de sygdomsramte patienter og deres familier.
  • Du hjælper os med at opretholde vores familierådgivning, socialrådgivertjeneste og skabe aktiviteter for patienterne
    og deres familier.
  • Og du hjælper os med at kunne arbejde for den bedst mulige behandling til CF-patienterne og støtte forskningen på Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital Skejby.

Læs mere om medlemskab og bidrag til Cystisk Fibrose Foreningen

 

 

 

   

 

 
   
 
Bund
Copyright all rights reserved by Danish Cystic Fibrosis Association 2009 eeeeeee eWebsponsorer: ROCHE