Støt CF Kontakt Debat Søg Webshop Hjem
    
     
           
 

 
 
 

29.04.2015
#givlivetviderede: Kampagne for organdonation 2015
Nu smiler jeg igen ... Eet ar, men to operationer

Jonas blev født med tarmstop, havde tarmslyng og fik dobbelt stomi. Diagnosen lød på sygdommen cystisk fibrose. Familien troede, at cystisk fibrose kun’ var en lungesygdom. Det er det langt fra. Det en multiorgansygdom, som kræver ufattelig megen behandling.

Omkring skolealderen led Jonas af hyppige og genstridige forstoppelser. Han fik konstateret fibrosedannelse i leveren. I 2013 var leveren så ødelagt af betændelse og arvæv, så den havde opgivet mange af dens funktioner. Jonas blev alvorligt syg og han fik mange bakterier i sine lunger på grund af den dårlige lever. Han var konstant indlagt på Rigshospitalet, og det stod klart for alle, at han kun kunne redde livet, hvis han fik en levertransplantation.

Efter 100 dage på ventelisten, fik Jonas i februar 2014 en ny lever og en måned senere blev han udskrevet. Med et trylleslag var han dreng med energi og appetit på livet som aldrig før. Det er nu et år siden Jonas blev transplanteret og forskellen i hverdagen er mærkbar. Tarmene og lungerne fungerer igen … og han vokser. Levertransplantationen har givet Jonas livet tilbage.

Nu er Jonas ikke blot i live på et hospital. Han lever et liv med skole, venner og musik og filmskabelse. Alt hans energi bruges på at spille guitar, lave musik, indspille film og lave musikvideoer. Jonas elsker teknik, produktion og klippearbejde. Han håber, at det alt sammen kan blive en del af hans fremtid. Mulighederne står åbne. Fremtiden kalder"

 

 

Du kan gøre en forskel!

  • Tag stilling til organdonation
  • Tag snakken med familie og venner
  • Tillmeld dig dornorregistret på sundhed.dk

 

STØT KAMPEN MOD CYSTISK FIBROSE

Med et medlemskab og/eller bidrag placerer du dig i hjertet af
Cystisk Fibrose Foreningens arbejde.

  • Du giver os mulighed for at støtte de sygdomsramte patienter og deres familier.
  • Du hjælper os med at opretholde vores familierådgivning, socialrådgivertjeneste og skabe aktiviteter for patienterne
    og deres familier.
  • Og du hjælper os med at kunne arbejde for den bedst mulige behandling til CF-patienterne og støtte forskningen på Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital Skejby.

Læs mere om medlemskab og bidrag til Cystisk Fibrose Foreningen

 

 

   

 

 
   
 
Bund
Copyright all rights reserved by Danish Cystic Fibrosis Association 2009 eeeeeee eWebsponsorer: